Évadzáró előadások a Figuránál: Murlin Murlo és Arany-légy

Öt sikeres bemutatóval a háta mögött évadzáró előadásokra és a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára készül a Figura Stúdió Színház.

Június 15-én, szombaton és 17-én hétfőn este 7 órától lehet ebben az évadban utoljára megtekinteni Barabás Árpád rendezésében a nemrég bemutatott, nagy érdeklődésnek örvendő Murlin Murlo című előadást, Nyikolaj Koljada kortárs orosz drámaíró művét. A Murlin Murlo egyszerű emberek megrázó története egy Isten háta mögötti kisvárosból, Sipilovszkból. Koljada darabja megadja szereplőinek a választás lehetőségét: maradnak abban a halott iparvárosban, ahol felnőttek, vagy elkezdenek élni, vágyódni a szebbet, jobbat ígérő ismeretlen után, az után, ami talán kiemelné őket a fullasztó jelenből.

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánlják.

Az évad különleges színházi estével zárul június 24-én este 7 órától. A színház stúdiótermében felújításra kerül a Figura elmúlt évadának díjnyertes produkciója, Goda Gábor Arany-légy című előadása. A számos turnén és fesztiválon sikerrel bemutatott előadás ezt követően a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára utazik. A kisvárdai fellépésre június 27-én kerül sor.

Az Arany-légy című előadás létrehozása során a társulat Goda Gábor (Érdemes Művész és Harangozó Gyula-díjas rendező, koreográfus) munkatársa, Gold Bea segítségével egy konvenciómentes utat követett. Így a hagyományos nézőtér helyett egy életszerű térben láthatjuk az olykor abszurd, máskor lélekmelengető jeleneteket, melyeket az erős képiség és a zene kölcsönhatása egyesít.

Jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej).

Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.

Helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.

 

Kimaradt?