Chicagói előadást láthat a nagyváradi közönség

Anyám ajkáról a fejlődés szó hamisan hangzik – ez a címe annak a chicagói előadásnak, amelyet június 23-án, vasárnap Váradon is megtekinthet a színházkedvelő közönség. A produkciót a nagyváradi Szigligeti Társulat művészeti igazgatója, Szabó K. István rendezésében mutatták be 2011 decemberében a chicagói Trap Door Theatre-ben.

 Matei Vişniec The word progress on my mother's lips doesn't ring true (Anyám ajkáról a fejlődés szó hamisan hangzik) című darabját a The Chicago Tribune a 2011. év legjobb független színházi előadásának választotta meg, továbbá felkerült a Jefferson-díj bizottsága (a legrangosabb színházi díj Chicagóban) által díjazásra ajánlott előadások listájára, több kategóriában is. 

Az előadást számos kritika méltatta, az amerikai kritikusok a produkció újszerűségét, provokatív jellegét, szépségét emelték ki: „A Trap Door Theater, immár 20 éve, küldetésének tekinti, hogy amerikai színpadon mutasson be kortárs, avantgárd európai színműveket. Ezúttal Szabó K. István kitűnő rendezésében a stilizált és briliáns képzelőerővel létrehozott előadás egy olyan érzelmi valósághoz kapcsolja a nézőt, amely egyszerre elbűvölő és elborzasztó. Teljes mértékben átélhető. Fullasztó. Színház magas fokon” – írta az előadásról Venus Zarris, a Chicago Stage Review kritikusa.

Június 23-án, vasárnap 19 órától a nagyváradi közönség is megtekintheti az előadást a Szigligeti Színházban. Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 10-15 óra között.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?