Alkotói pályázatot hirdet a 3 éves Más Rádió

Néhány nap múlva 3 éves lesz a Székelyudvarhelyről szóló Más Rádió. Az ünnepi alkalomra a rádiósok alkotói pályázatot hirdetnek meg, amelynek idén az AGY a központi témája.

Íme a kezdeményezők

felhívása:

„Ünnepelni készülünk, s mindeközben ismét arra kérünk: dolgoztasd meg az agytekervényeidet, érts és érezz, majd alkoss, ugyanis segítségeddel és közreműködéseddel újabb rendhagyó kiállításra készülünk.

Orr – 2011:

Tavalyelőtt, az első szülinap előtt, arra kértünk, fogd be a füled, hunyd le a szemed, ne hallj, ne láss, csak szimatolj, majd alkoss. Lett is belőle állati-emberi illat- és szagkavalkád… és kiállítás.

Fül – 2012:

Persze, már akkor is sejtettük, hogy rádióhallgatáshoz és -halláshoz fül (is) kell. Így hát tavaly, a 2 éves évforduló előtt valami másra kértünk: hallgass, hallj és hangot adj – s ha már eléggé a hangok hatása alá kerültél, alkoss valami hangulatosan hangosat. Ötleteitek 2012-ben is hangtárlattá nemesedtek.

Agy – 2013:

Idén, a 3-ik születésnapunk előtt egy újabb érzékszervedet célozzuk meg: a szürkeállományodat, amely korántsem szürke. Bal félteke, jobb félteke. Gondolkodom, értek, tehát vagyok. Érzek, tehát még inkább vagyok…

Arra kérünk tehát, dolgoztasd meg az agytekervényeidet, s ha már eléggé elvarázsolt-elkábított az értések és az érzések világa, alkoss! Arra biztatunk-ösztönzünk Téged, agyalj ki valamit, vagy éppen dobd el az agyad, a lényeg azonban: készíts valamit, ami nem szokványos, ami egyedi, ami csak a Tiéd, aminek csak a fantáziád szab határt – csillogtasd meg a kreativitásodat, alkoss valami észbontót, alkoss valami mást!

Nem korlátozunk semmiféleképpen, pályaműved bármi lehet – többek között installáció, fénykép, rajz, grafika, festmény, kollázs, montázs, „irodalom”, kisplasztika, és a többi, és a többi, és a többi, stb.

Érts és értess, érezz és éreztess! – így is részese lehetsz a Más Rádió harmadik születésnapjának.

Leadási-elküldési határidő: 2013. június 13., csütörtök, 16 óra. A pályamunkának legyen neve, s csatold a saját nevedet-címedet-telefonszámodat is. Címünk: 535 600 – Székelyudvarhely, Kőkereszt tér 1. szám (a Más Rádió szerkesztősége vagy a MÜTF-porta). E-mail: masradio@masradio.ro.

A legagyafúrtabb-legeredetibb-legegyedibb-legmásabb agyszüleményeket díjazzuk.

A pályamunkákat a Más Rádió melletti Kőkacsa téren kiállítjuk. Megnyitó: 2013. június 14., péntek, 12 óra. Utólag az alkotások fényképeit feltesszük a masradio.ro és a masgazdasag.ro honlapokra. 

Értésre, érzésre és alkotásra fel! A pihent agyúak se kíméljenek!” – írja Szabó Attila, a Más Rádió főszerkesztője közleményében.

 

Kimaradt?