Már a második erdélyi újságírótól válnak meg magyar lapok náci szimbólum használatának gyanúja miatt

 

Oláh Gellért után Szalma György a második erdélyi újságíró, akitől megválnak magyar kormányközeli lapok náci szimbólum használatának gyanúja miatt. Korábban mindketten a rövid életű kolozsvaros.ro portál szerkesztői voltak.

Az Index értesülései szerint Szalma Györgynek a kormánypárti Origótól kellett távoznia, miután a Momentum feljelentette, amiért egy horogkeresztes karkötőt viselve vett részt a Pesti TV adásában. Szalma akkor azt közölte, hogy a szvasztikás karkötőt Indiában kapta, ahol a jó szerencse jelképe, és egy emlék arról az utazásról.

„Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok náci, a karkötő nem hordozott semmiféle politikai üzenetet részemről. Nem állt szándékomban senkit provokálni. Ha bárkit megbántottam, ezúton bocsánatot kérek” – írta. Az Origo impresszumában már nem szerepel Szalma György neve.

Náci jelképpel szerepelt az Origo propagandistája - feljelentést teszünk! Szalma György, a közpénzből működő, Origo...

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2020. október 31., szombat

Oláh Gellért tavaly februárban mondott fel a 888.hu portálnál, miután a zsurpubi.hu nyilvánosságra hozott róla egy felvételt, amelyen náci karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz. Akkor a Facebook-oldalán közölte: a mozdulata „nem az, aminek látszik”, de „felelőssége teljes tudatában” megválik a kormányközeli portáltól.

A kolozsvaros.ro egyébként kisebb botrányt kavart egy 2015-ben megjelent írásával, amely szerint a budapesti nemzetpolitikai államtitkárság megerősítette munkatársuknak, hogy RMDSZ és a Fidesz között háttéralku született a romániai demokrácia központok magyarországi finanszírozásának megvonásáról. A hír kacsa volt, a kínos cikket törölniük kellett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?