Koncertekkel, színi előadásokkal segítenek a daganatos táncoson

Több mint 350-en segítették a Háromszék Táncegyüttes művészét azzal, hogy részt vettek az elmúlt napokban lezajlott jótékonysági előadások valamelyikén. Sepsiszentgyörgyön jótékony céllal lépett színpadra több társulat és zenekar egy közös célért: egy daganatos táncos lány megsegítéséért.

Koncertet, színházi és mozgásszínházi előadást, valamint néptáncot egyaránt láthatott a Csákány Helga-Katalint támogató közönség a Háromszék Táncegyüttes, a Lajtha László Alapítvány, a Tamási Áron Színház, az M Studio Mozgásszínház, az Andrei Mureșanu Színház, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat szervezői, a Heveder zenekar és a Diakónia Alapítvány szervezésében.

A jótékonysági rendezvénysorozat szervezői köszönik a közönség lelkes hozzáállását, hogy az előadásokon való részvételükkel a fiatal sepsiszentgyörgyi táncos lány mellé álltak. Elmondták, hogy az előadásokra összesen 348 jegyet sikerült eladni, a jegybevételből, valamint a kihelyezett adomány-dobozból összesen 5700 lej gyűlt össze.

A pénzt már át is adták Helgának, aki pénteken indul Németországba, ahol egy újfajta génterápiás kezelésben részesül a következő hónapokban. Csákány Helga-Katalint a Háromszék Táncegyüttes fiatal táncosát daganatos betegsége miatt két éve nem látta a közönség, gyógyulása érdekében pedig több költséges kezelés szükséges még. További adományok számára a következő bankszámlaszám áll a segíteni akarók rendelkezésére: RO65RZBR0000060014715190 („Reménység Csákány” Egyesület).

Kimaradt?