Június elsején újraindul a munka a Csíki Játékszínnél

Elkezdődhetnek a próba- és gyártási folyamatok a Csíki Játékszínnél június elsején, nyáron pótolják be, amit tavasszal a járvány miatt nem végezhettek el, tudtuk meg Kányádi Szilárdtól, a csíkszeredai társulat igazgatójától.

Az intézményvezető a Maszol érdeklődésére elmondta, bár augusztus 31-éig minden kulturális-, ifjúsági- és sportrendezvényt felfüggesztett a városháza, az egyeztetéseket követően zöld utat kapott a Csíki Játékszín arra, hogy visszatérjen a Városi Művelődési Ház falai közé. Az intézmény és a vele egy épületben működő Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes közös ütemtervet dolgozott ki a júniustól augusztusig terjedő időszakra: a nyári hónapokban igyekeznek bepótolni mindazt, ami a koronavírus okozta két hónapos leállás alatt elmaradt.„Azt szerettük volna elérni, hogy legalább a próba- és gyártási folyamatok folytatódhassanak akkor is, ha nem játszhatunk közönség előtt egyelőre” – fogalmazott Kányádi Szilárd. Az igazgató elmondta: június 1-ig igyekeznek előkészíteni az épületet a tevékenységek megkezdésére, ennek érdekében a műszaki személyzet, a takarítók és az irodai dolgozók is vissza fognak térni részlegesen.

„A takarítás mellett az óvintézkedések és az egészségmegőrzés miatt kirótt feladatokat is meg fogjuk oldani beleértve a védőfelszerelések, hőmérők beszerzését is” – mondta a csíkszeredai önkormányzat fenntartásában lévő intézmény vezetője.

Arra, hogy hogyan fognak zajlani a próbák, még nincs konkrét elképzelés, a kormányzati és önkormányzati előírásoktól, rendelkezésektől is sok függ még, mondta el Kányádi Szilárd. „Most örülünk, mert fontos volt, hogy lássunk valami biztatót a következő évad miatt is, hiszen, ha nem tudjuk most elkezdeni a munkát, feltorlódnak a feladataink, és nem tudjuk, mikor lehetne mindent pótolni” – magyarázta az igazgató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?