Rekordot döntött a börtönből szabadult rapper

Az amerikai bíróság úgy döntött, a koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében Tekashi 6ix9ine a kétéves büntetéséből hátralévő időt házi őrizetben tölti.

A tetoválásaival és dalaival alig két két év alatt népszerűvé váló rapper a Nine Trey Gangsters bűnbanda tagjaként több erőszakos bűncselekmény (fegyveres rablás, kábítószer-kereskedelem) tevékeny részese volt, de volt, hogy rivális bandatagra lőtt rá. Ráadásul a hip-hop közösségben finoman szólva is megosztó a személyiség (több bandatagot is börtönbe juttatott), ezért a bíró csak félnapos késéssel hirdette ki az ítéletét, megvárta ugyanis, hogy Tekashi 6ix9ine épségben hazaérjen.

A népszerű rapper május 8-án tette közzé vadonatúj dalát, a Gooba-t, és a hozzá készült klipet, amit már csaknem 60 millióan néztek meg a YouTube-on. A visszatérés persze nem jött váratlanul, hiszen a héten a New York-i Times Square-en óriáshirdetés promózta be a „király visszatérését”.

Tekashi 6ix9ine a klip közzététele után az Instagram-oldalán is élőzött egyet, amit kétmillióan követtek. Ezzel egy rekordot állított be, hiszen mind ez idáig soha nem követtek ennyien élő közvetítést a platformon. A videóban a rapper elmondta, hogy miért nincsen bűntudata, és hogy miért tartja magát egy „élő legendának”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?