Eldőlt a nyári fesztiválok sorsa Magyarországon

FRISSÍTVE - Augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani Magyarországon, közölte a kormány döntését csütörtök délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A döntés értelmében elmaradnak az olyan nagy zenei fesztiválok, mint a Sziget, a Volt, a Balaton Sound.

A precedens nélküli helyzetre még keresik a megoldást a fesztiválszervezők, egyeztetni kezdtek a kormánnyal egy esetleges mentőcsomagról az iparág számára, mondta a 24.hu-nak a Sziget főszervezője, Kádár Tamás. Hangsúlyozta, hogy a járványhelyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a fesztiválpiacon, számos munkahely és cég kerül veszélybe.

A 24.hu szerint elmarad a Bánkitó Fesztivál, a Fezen fesztivál is, de például a Fishing on Orfűt új időpontban, augusztus 26-29. között tartják meg, a szintén lefújt Művészetek völgyét pedig póthétvégékkel helyettesítik az ősz folyamán. A már megvásárolt jegyek sorsáról egyelőre nem közöltek részleteket.

FRISSÍTÉS: Kádár Tamás, a Sziget főszervezője szerint most mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról, vagy a visszatérítés menetéről. A nemzetközi példákat elemezve minderre számos megoldás látott már napvilágot, vannak országok, ahol külön jogszabályokkal is támogatják, szabályozzák ezt a folyamatot, írja az MTI. „Most az az elsődleges, hogy a vendégeink a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, és jövő nyáron együtt élvezhessük ezeket a világszínvonalú fesztiválokat. Egyelőre türelmet kérünk, keressük a megoldást, azonban az biztos, hogy sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék” - közölte Kádár Tamás.

A külföldi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
(Címlapfotó: a Sziget fesztivál Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?