Online szervezik meg a 2020-as Hargitai Megyenapokat

Nem marad el a Hargita Megyei Tanács által szervezett Hargitai Megyenapok idei kiadása, bár a koronavírus-járvány miatt az események ezúttal csak virtuálisan lesznek követhetők. A hagyományos pünkösdi rendezvénysorozatra várják a szervezetek, intézmények, társulatok, művészek jelentkezését.

Hargita Megye Tanácsa és alintézményei, a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel összefogva május 24. és június 2. között szervezi meg a XVI. Hargitai Megyenapokat – írta keddi közleményében az eseményt koordináló Hargita Megyei Kulturális Központ.

„Az idén új kihívás elé állított a járvány, bár nem találkozhatunk, mégis most kiemelten fontos közösségeinkre figyelni, hogy összefogjunk és segítsük egymást, ötleteinkkel, programjainkkal vigyük át a pünkösdi rendezvénysorozat varázsát és Hargita megye értékeit a digitális térbe” – fogalmaz a lapunkhoz eljuttatott közlemény.

A kulturális központ felsorolja azokat a rendezvényeket, amelyek részesei lehetnek a virtuális megyenapoknak: virtuális kiállítások, konferenciák, online koncertek, színházak, bábszínházak, táncszínházi előadások, fotókiállítások, könyvbemutatók, népi mesterségek bemutatása kisfilmek és fényképek segítségével, tájházak a virtuális térben, online tárlatvezetés, online túrák, interjúk. Várnak továbbá olyan tevékenységeket melyek bemutatják „a térség csodálatos világát, ének és tánctanítás, gasztronómiai előadások és más, a pünkösdi búcsúval és pünkösdi hagyományokkal összefüggő anyagok által”. Közzétették a rendezvény idei mottóját is: Összetartozunk.

A Hargita Megyei Kulturális Központ felhívással fordul mindazon szervezetek, intézmények felé, amelyek a nevezett időszakban online kulturális élményt tudnak és szeretnének nyújtani embertársaiknak, jelezzék szándékukat, és küldjék el programjaikat 2020. április 30-ig a Hargita Megye Tanácsa térségi kulturális alintézményei egyikének:

Csíkszékiek a Hargita Megyei Kulturális Központnak
Email: hargitakultura@gmail.com, telefon: 0752-818557

Gyergyószékiek a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központnak
Email: kastelylazar@gmail.com, telefon: 0266-364030

Udvarhelyszékiek a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontnak
Email: office@hagyomany.ro, telefon: 0740-144387

Kapcsolódók

Kimaradt?