Erdélyi szerzők könyvei is esélyesek a Libri irodalmi díjra

Közzétették az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit elismerő Libri irodalmi díj döntőseinek listáját, amelyen Bodor Ádám és Láng Zsolt 2019-es munkái is szerepelnek.

A listát 179 műből 180 neves közéleti személyiség szavazata alapján állították össze, ebből választja ki a Libri irodalmi díj nyertesét a szakmai zsűri, illetve a Libri irodalmi közönségdíj nyertesét a közönség. A két elismerést májusban adják át.

A döntősök:
1. Babarczy Eszter: A mérgezett nő
2. Barnás Ferenc: Életünk végéig
3. Bodor Ádám: Sehol
4. Darvasi László: Magyar sellő
5. Grecsó Krisztán: Vera
6. Láng Zsolt: Bolyai
7. Nádasdy Ádám: Jól láthatóan lógok itt
8. Péterfy Gergely: A golyó, amely megölte Puskint
9. Tóth Krisztina: Fehér farkas
10. Závada Pál: Hajó a ködben

A Libri irodalmi díj zsűrijének tagjai: Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója, Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház társulatának tagja, Károlyi Csaba Artisjus díjas irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató, Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

A közönség március 25-től május közepéig szavazhat a Libri honlapján. A szavazók között 100 darab, a döntős könyvekből álló ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők.

Kapcsolódók

Kimaradt?