FRISSÍTVE - Minisztériumi rendelet: március 22-ig bezárnak a színházak

FRISSÍTVE: Egyre több rendezvény, előadás, konferencia elmaradásáról vagy elhalasztásáról döntenek Erdélyben a koronavírus terjedésének megelőzésére vonatkozó közegészségügyi előírások értelmében, még olyan esetekben is, amikor a résztvevők száma nem éri el az ezer főt (amelyre az országos tilalom vonatkozik). 

Aki jegyet váltott valamilyen márciusi nyilvános eseményre, vagy bérlete van valamelyik kulturális intézménybe, mindenképp tájékozódjon arról, hogy nem fújták-e le a rendezvényt, amelyre készült, és ha igen, akkor meddig lehet visszaigényelni a jegyek árát.  

A március 15-i megemlékezések és az erre a napra tervezett kulturális rendezvények lemondása, illetve elnapolása után kedden több intézmény jelentette be, hogy márciusi rendezvényei közül egyet sem tart meg.

Elmarad:

  • a Csíki Játékszín összes márciusi előadása, a gyerekbérletes előadásokat a későbbiekben pótolják
  • a Kolozsvári Magyar Opera három előadása: a március 12-i Don Giovanni, a március 15-i János vitéz, valamint a március 19-i Sámson és Delila
  • a Kolozsvári Román Opera összes márciusi előadása
  • a kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia összes márciusi koncertje, amelyeket egy kivételével új időpontokban tartanak meg
  • a marosvásárhelyi Ariel Színház gyerekelőadásai március 11 – 22. között
  • a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház március 13-i, 14-i és 15-i A hülyéje című előadása, valamint két vendégelőadása, a 23-i És Rómeó és Júlia és a 24-i Tiszta
  • a kolozsvári Bogáncs – Zurboló Egyesület szervezte 15. Ifjúsági Néptánctalálkozó, amelyet március 13-15. közötti időpontra hirdettek meg
  • az április 1-i kezdettel meghirdetett kolozsvári Gaudeamus Könyvvásár
  • a kolozsvári Györkös-ház március 13-i és 19-i rendezvényei

A csíkszeredai Hargita Együttes közölte, hogy az Ékes Gyergyó című március 12-i bemutató előadását és a 13-i előadást bizonyos óvintézkedések mellett megtartja: a helyeknek csak a felét adják el, regisztrálják a nézőket, akik az előadás kezdete előtt 10 perccel el kell foglalják helyüket és nem hagyhatják el azt az előadás végéig. A szervezők kérik azokat, akik a március 19-i előadásra vásároltak jegyet, hogy lehetőségük szerint jöjjenek az előbb említett napokon. FRISSÍTÉS: az előadások a keddi minisztériumi rendelet értlemében mégis elmaradnak. A jegyek március 12-től március 20-ig visszaválthatóak a Csíki Mozi jegypénztárában.

Szatmárnémetiben elmarad a TRANZIT FESZT

Elmarad a szatmárnémeti Északi Színház magyar és román társulata, a Harag György Társulat és a Mihai Raicu Társulat által szervezett Tranzit Feszt Nemzetközi Multikulturális színházi fesztivál, amelyet március 20–29. között tartottak volna meg. Akik már jegyet vásároltak a fesztivál előadásaira, visszaválthatják azt az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában. A fesztiválon kívül a Harag György Társulat minden márciusra tervezett előadását, köztük Az ügynök halála című darab bemutatóját is elhalasztják.

Temesváron három előadást töröltek

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közleménye szerint a március 11–22. közötti előadások elmaradnak: a Fehér foltok (március 15.) című vendégelőadás, a SWAN LAKE REVISITED – Hattyúk tava újratöltve (március 17.) és A végjáték (március 22.). A jegyek visszaválthatóak a színház jegypénztárában 10 és 13, illetve 16 és 19 óra között. Online jegyvásárlás esetében a jegyek árát visszaigényelhetik a www.biletmaster.ro oldalon. A jegyvisszaváltással kapcsolatos további információkért hívják a 0356/450–606-os vagy a 0752/111–803-as telefonszámot, vagy írjanak a ticket@tm-t.ro email címre.

A kolozsvári színházi előadások is elmaradnak

A kulturális minisztérium kedd délután elrendelte, hogy az alárendeltségébe tartozó intézményekben március 10. és 22. között maradjanak el az előadások, így a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásait sem tartják meg. Az intézkedés Robert Woodruff felújított rendezéseit, a Születésnapot és a Caravaggio Terminált, valamint a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátékát, a Koldusoperát is érinti.

A Szigligeti Színház is fefüggeszti a tevékenységét

Az intézmény fenntartója, a Bihar Megyei Tanács javaslatára és a színház operatív tanácsának döntése értelmében a nagyváradi Szigligeti Színház minden nyilvános tevékenységét felfüggeszti március 11-től 22-ig.

Gyergyóban és Sepsiszentgyörgyön is szünetel a színházi élet

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásai március 22-ig elmaradnak, az M Studio március 20-ra, 21-re illetve 25-re tervezett #partyallinclusive előadásait lefújták, a gyergyószentmiklósi Figura Studio Színház pedig a március 13-i Füst, avagy a színház elfoglalása, a március 16-i, diákoknak tervezett Abigail bulija, illetve a 20-ára tervezett Persze című előadásokat mondta le, ahogy A Színész házon kívül nevű program keretén belül szervezett március 14-i borkóstolót is.

Székelyudvarhelyen is elmaradnak az előadások

Elmarad a Tomcsa Sándor Színház március 15-ére tervezett forradalom.ma2020 című ünnepi rendezvénye, a Vallomások március 17-ei és 18-ai előadásai, valamint a március 22-ei És Rómeó és Júlia című vendégelőadás is. Ez utóbbi produkció esetében a megvásárolt jegyek két héten belül visszaválthatók a színház jegypénztáránál. A március 24-ei Vallomások, illetve a március 27-ei Nem lesz reggel, Fred! előadások megtartásáról a későbbiekben tájékoztatják a nézőket, közölték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?