A 18 éves Billie Eilish a Grammy-gála nagy nyertese, Michelle Obamát is díjazták

A fiatal amerikai popénekes, Billie Eilish nemcsak a legjobb pop album kategóriáját nyerte meg a When We Fall Asleep, Where Do We Go? lemezével, de ő lett az év legjobb új előadója, és Bad Guy című produkcióját nevezték ki az év dalának. A készülő James Bond-film alkotói megérezhettek valamit, amikor őt kérték fel a címadó dal megírására.

A 62. Grammy-díjkiosztó előtt tíz nappal egyébként kirúgták a Grammy-akadémia elnökét, a gálát pedig beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár váratlan halála, annál is inkább, hogy az eseményt éppen a Staples stadionban, Bryant csapatának, a Los Angeles Laker otthonában szervezték meg. 

2019 sikeres előadói között volt Lizzo, aki három Grammy-díjjal térhetett haza, a legjobb hagyományos R&B teljesítményárt (Jerome), a legjobb urban contemporary albumért (Cuz I Love You) és a legjobb szóló popzenei teljesítményért (Truth Hurts).

Beyoncé 24. Grammy-díját nyerte el a Homecoming című koncertfilmért. Lady Gaga a Csillag születik (A Star is Born) zenei összeállításáért, illetve a legjobb filmhez írt dalért (I’ll Never Love Again) kapott elismerést. Díjazták az HBO Csernobil című sorozatának zenéét is.

További érdekesség, hogy a spoken word kategóriát Michelle Obama nyerte meg a Becoming című memoárjának hangoskönyv változatával. A 2018-ban közzétett memoár arról szól, hogy hogyan nőtt fel a volt first lady fekete nőként Amerikában és hogyan élte meg a Fehér Házban töltött időt. Egyébként Grammy-díjak terén még nem érte utol a férjét, Barack Obama ugyanis kétszer is megkapta az arany gramofont: 2006-ban a Dreams From My Father, 2008-ban a The Audacity of Hope című hangoskönyvekért.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?