banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jeremy Irons vezetésével ítélik oda az Arany Medvét a Berlinálén

Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinálé zsűrijének elnöke, közölték csütörtökön a szervezők

„Nagyon örülök és megtisztelve érzem magam, hogy én vállalhatom a 2020-as Berlinale zsűrielnökének tisztjét - egy olyan fesztiválét, melyet már hosszú évek óta csodálok és mindig örömmel látogattam. Berlinbe jönni a fesztiválra különleges élvezet számomra: nemcsak arra nyújt lehetőséget, hogy visszatérjek ebbe a nagyszerű városba, hanem hogy megnézhessem ezeket a válogatott filmeket és megtárgyaljam őket kollégáimmal” - fejtette ki a színész.Jeremy Irons a nemzetközi filmes és színházi világ egyik legjelentősebb művésze. Számos mozis és televíziós produkcióban bizonyított, munkái során sok nemzetközi rendezővel dolgozott együtt, köztük David Lynchcsel, Ridley Scottal, Volker Schlöndorffal, Bernardo Bertoluccival és sok más alkotóval.

Először 2011-ben érkezett vendégként a Berlináléra, a Krízispont (Margin Call) című film főszereplőjeként.

A színész számára a világhírnevet az Utolsó látogatás (Brideshead Revisited) című sorozat és A francia hadnagy szeretője (The French Lieutenant's Woman) című film hozta meg számára 1981-ben.

Filmes karrierje előtt színházi színészként volt ismert, többek között a londoni West Enden. A Royal Shakespeare Company tagjaként filmes sikerei után is hű maradt a színpadhoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?