Díjakkal tért haza a Macskakő az Országos Diákszínjátszó Fesztiválról

A kézdivásárhelyi Városi Színház Macskakő diákszínjátszó csoportja A. P. Csehov: A Nagy Medve című előadásával vett részt a hét végén XVIII. Országos Diákszínjátszó Fesztiválon (ODIF) Nagyváradon. A fiatal színészek öt díjjal, számos elismeréssel és élményekkel teli tértek haza.

A május 3. és 5. között zajló színjátszószemlén tizenegy erdélyi és partiumi iskolai csoport lépett fel tizenkét előadással. Vasárnap szakmai megbeszélésekre és alternatív programokra került sor, majd a látott előadások közös értékelése után átadták a fesztivál díjait. A zsűri tagja voltak Dimény Levente színművész, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti igazgatója, Gáspárik Attila színművész, egyetemi tanár, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, Holczman Ilona-Margit érdemes tanár, a Székelyhídi Petőfi Sándor Gimnázium magyartanára, Nagy András László színházi rendező, a magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, illetve Szőke Kavinszki András bábszínész, a Lilliput Társulat művészeti igazgatója.

A legsikeresebben a kézdivásárhelyi Macskakő csapat szerepelt, hiszen három díjat és két különdíjat vihettek haza. Léstyán Attila a legjobb színészi teljesítmény díját vehette át, az alakítási különdíjat a négy Popovát alakító Máthé Andrea, Tuzson Ágnes, Pascu Tamara és Fekete-Kászoni Laura kapták, de a legjobb látvány díjat is a Macskakő csapat érdemelte ki. A különdíjak közül a békéscsabai Féling Színház, valamint a Balassi Intézet meghívását fogadhatta a Macskakő csapat. 

Kimaradt?