banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Orgonakoncerttel is emlékeznek a 390 éve született Kájoni Jánosra Csíkszeredában

Orgonakoncerttel egészült ki a Joannes Kájoni 390 Emlékkonferencia Csíkszeredában. A Csíki Moziban megszervezett egész napos tudományos előadás-sorozat után este hét órától a csíksomlyói kegytemplomban Ursula Philippi és Elisa Gunesch lép fel.

A Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezi a polihisztor szerzetes emlékének szentelt konferenciát és koncertet.

A szervezők közleménye szerint a koncerten Kájoni János, Daniel Croner és Samuel Markfelner XVII. századi gyűjteményeiből és –az évszázadokat összekötő hídként– Hans Peter Türk, kortárs kolozsvári zeneszerző orgonarepertoárjából hangzanak el művek.

Március 21-én, a Régizene Európai Napján indult útjára az a rendezvénysorozat, melynek középpontjában az 1629-ben született ferences szerzetes, orgonista, orgonaépítő, énekszerző és -fordító, a Kájoni-kódex névadója, botanikus, nyomdász és könyvkiadó Kájoni János áll. A szombati konferencián szeretnék Kájoni János ferences szerzetes munkásságára és korára irányuló tudományos kutatások eredményeit megismerni, és az érdeklődő közönség számára elérhetővé tenni.
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?