Nem csak könyves szemle – megnyílt a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

Határtalanul mottóval rajtolt el a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, ahol az erdélyi és magyarországi könyvkiadás legfrissebb köteteit lehet megvásárolni. Emellett a Sebő együttes lép színpadra, az idén 60 éves Kovács András Ferenc költővel, az Árdéli szép tánc című kötet megzenésített verseivel várja az érdeklődőket – számolt be az Erdély TV.

„Az irodalom ott van könyvben, a könyv ott van a könyvvásárban, az irodalom tehát ott van a könyvvásárban.” Balázs Imre József, költő szavaival és a Navarra Dance gyermekei A könyv bűvöletében című produkciójával nyílt meg hivatalosan a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. A táncelőadás után léphettek be az érdeklődők Nemzeti Színház küszöbén, hogy szemügyre vehessék a könyveket, és találkozhassanak a kiadókkal. A könyvvásár főszervezője, Káli Király István tájékoztatása szerint a negyedévszázados könyvmustrára a Határtalanul mottót választották, és még a korábbinál is nagyobb lendülettel készültek.

 „A választott mottónk a Határtalanul. Azt jelzi, hogy határtalan szeretettel fordulunk mindazok felé, akik szeretik a könyvet, óhajtják a könyvet, akik igényt tartanak rá, hiszen most is valljuk, hogy a tudásnak nincs különb hordozója, mint a könyv” – magyarázta a főszervező.

Több mint negyven stand, erdélyi és magyarországi kiadók és több ezer kötet várja az érdeklődőket vasárnap estig. A kolozsvári Erdélyi Híradó Kiadó fiatal kortárs irodalmi könyvek kiadásával foglalkozik Erdélyben, és ezek a könyvek a könyvszemlén is megtekinthetőek lesznek.

A könyvvásár a fiatalok körében is igen népszerű, hiszen az egyetemista önkéntesek mellett, diákok kisebb csoportokban, barátokkal vagy szervezetten az osztállyal közösen látogatnak ide a négy napos szemle alatt. A szervezők idén is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vásár ne csak könyves szemle legyen, hanem egy olyan találkozóhely, ahol az író és olvasó egymásra találhat, emellett színházi előadásokkal, koncertekkel, gyerekfoglalkozásokkal, és számos irodalmi programmal várják az odalátogatókat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?