A Tankcsapda kapja a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat

A Tankcsapda kapja idén a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat; a díjátadó gálát június 13-án tartják a Papp László Budapest Sportarénában.

A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenharmadszor. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában - legjobb férfi előadó, legjobb női előadó, legjobb együttes, legjobb új előadó és legjobb videoklip - osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelyet a Tankcsapda vehet át - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

 Az elmúlt hét alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos, a Neoton Família, Geszti Péter és az Anima Sound System kapta meg ezt az elismerést. A most díjazott Tankcsapda 1989-ben alakult, és eddig tizenkét albumot készített. A Tankcsapda ezen a néven 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként, és abban az évben decemberben jelent meg első demókazettája Baj van! címmel. A zenekar 2009. augusztus 10-én, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján több mint 35 ezer néző előtt adott 20. születésnapi szuperkoncertet.

Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003). Legutóbbi stúdióalbumuk tavaly jelent meg Rockmafia Debrecen címmel. A zenekarban az alapító Lukács László énekel és basszusgitározik, Sidlovics Gábor gitározik és Fejes Tamás dobol. Az együtteshez olyan sikeres dalok fűződnek, mint A legjobb méreg, az Egyszerű dal, a Rock & Roll rugója, az Ez az a ház, a Lopott könyvek vagy a Mennyország tourist.

„Egy életműdíj nem egyetlen eseményhez, koncerthez vagy lemezhez kapcsolódó elismerés, hanem egy egész élet alatt végzett munka és elhivatottság elismerése. Jól eső érzés tudni, hogy ennyi ember ilyen régóta tartja fontosnak a Tankcsapdát. A jövőben is azon leszünk, hogy minél többen tudják meg és érezzék, miért szereti és tiszteli egymást lassan huszonöt éve a Tankcsapda és közönsége: a rajongók, a barátok, az emberek" - mondta Lukács László, a zenekar frontembere a díj kapcsán.

A 13. VIVA Comet gálát június 13-án tartják a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Tankcsapda is fellép.

Kimaradt?