A Hargita-hegységről készült legjobb fotókat díjazták

A Tél a Hargitán című fotópályázat díjátadóval egybekötött eredményhirdetését tartották április 29-én, hétfőn délelőtt Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának épületében. A Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület azzal a céllal hirdetett fotópályázat-sorozatot tavaly ősszel, hogy a fotósok segítségével – akik mind a négy évszakban fényképeznek a Hargitán – felhívja a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára. Az eseményen jelen volt Fülöp Otília, a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület elnöke, Ferencz Csaba, az egyesület programvezetője és Máté Lehel, a fotópályázat koordinátora.

Ferencz Csaba örömét fejezte ki, hogy az őszi fotópályázathoz képest a téli kiírásra már jóval több résztvevő nevezett be, több száz kép gyűlt össze. A legjavából egy albumot is összeállítottak, ebből kaptak egy-egy tiszteletpéldányt a díjazottak és a megjelentek.

Ezt követően köszöntötte a résztvevőket és átadta a díjakat a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület elnöke. A fotópályázat első helyezettje a marosvásárhelyi Szentannai Róbert Attila, a második Babecz Ákos Budapestről, harmadik díjas pedig Gábor Lajos Máréfalváról. Dicséretben részesült a székelyudvarhelyi Sebestyén Bettina és a csíkszeredai Fodor István.

A díjátadó végén meghirdették a Tavasz a Hargitán című fotópályázatot, amelyre már lehet jelentkezni. A pályázaton részt vehet minden fotós életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, aki érdeklődik a téma iránt. Olyan tavaszi tematikus fényképeket várnak, amelyeket a Hargita-hegység területén készítettek.

A beküldött alkotásokat az egyesület közösségi oldalán lehet megtekinteni.

Kimaradt?