FEST(in) pe Bulevard: Tompa Gábor Jónása is bemutatkozik Bukarestben

A júniusi kolozsvári bemutató után a bukaresti FEST(in) pe Bulevard színházi fesztiválon szerepel Marin Sorescu Iona című darabja Tompa Gábor rendezésében. Az előadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a fesztivált szervező bukaresti Nottara Színház koprodukciója.

A Jónás címszerepét Gabriel Răuță játssza, Cristina Juncu pedig a Visszhang szerepében egyfajta alteregója Jónásnak. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Carmencita Brojbiu, a zenét Ada Milea jegyzi. A kolozsvári bemutatóról itt írtunk.Az október 11. és 20. között megszervezett fesztiválon öt ország mintegy harminc előadása szerepel, írja a szervezők közleménye alapján az Agerpres hírügynökség. Az előadásokat több szekcióba rendezik, az egyik versenyválogatás témája idén a nőiség válsága.

A kolozsvári-bukaresti koprodukcióban készült Jónás a Bemutatók szekcióba került. A Kolozsvári Állami Magyar Színház 2018-ban az Illegitim című előadással volt jelen a Nottara fesztiválján, ahol a legjobb előadás és a legjobb férfi főszereplő (Bács Miklós Viktor megformálásáért) díját nyerte el.

Marinela Ţepuş, a Nottara Színház menedzsere kiemelte, hogy a fővárosi színházak költségvetés-megszorításai miatt a fesztivál lehetőségei korlátozottak, szerencsére a résztvevő színházak vállalták az előadásaik utaztatásának költségeit.

A FEST(in) pe Bulevardra szeptember 1-ig kedvezményesen válthatók jegyek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?