Mystery: lemezbemutató koncert Kolozsváron

Pénteken, április 26-án este 8 órától lemezbemutató dzsesszkoncertre és közönségtalálkozóra hívja az érdeklődőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Lucian Ban és a New York-i ELEVATION együttes a színház nagyszínpadán mutatja be legújabb, Mystery című albumát, amely nemrég jelent meg a neves amerikai Sunnyside Records kiadásában. A koncert után közönségtalálkozóra kerül sor, az együttes tagjaival Virgil Mihaiu dzsesszkritikus beszélget.

Lucian Bannak, illetve számos kiváló zenésztársának eddig hat koncertjét láthatta a kolozsvári közönség: 2009-ben volt a The Tuba Project, 2010 májusában a The Romanian-American Jazz Suite, 2010 decemberében az Elevation nagysikerű fellépése, 2011 májusában a Tarkovsky Redux (Lucian Ban, Mat Maneri, a Silent Strike és Dan Băsu részvételével) lépett fel, majd 2011 novemberével a tizenegy fős Romanian-American Jazz Orchestra keretében zongorázott a kolozsvári származású zenész. Legutóbb pedig 2012 májusában Lucian Ban és Mat Maneri Melankólia és mosolyok című kamarakoncertjét tűzte műsorra a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

Az amerikai hagyományos dzsesszből ihletődő és swing hatásokat megőrző, klasszikus amerikai dzsesszkvartett modelljét követő ELEVATION együttes a kortárs dzsessz négy meghatározó alakjából áll: Lucian Ban (zongora), Abraham Burton (tenorszaxofon), Brad Jones (bőgő), Nasheet Waits (dob). A zenekar a műfaj legizgalmasabb formáját képviseli, eredetiségükkel hatnak, közönségüket zenei érettségükkel, spontaneitásukkal, improvizációs készségükkel nyerik meg. A Time Out New York magazin szerint a zenekar „a post-bop dzsessz műfaját képviseli, amely az avantgárd felé tart, de nem veszíti el a swing pezsgő hangulatát sem.”

A New York-i zenekar Lucian Ban vezetésével jelenleg európai turnén mutatja be legújabb, Mystery című albumát. Az együttes többek között Franciaországban, Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Hollandiában lépett fel, folyamatosan finomítva repertoárján, amely eredetiségével és a zenészek kreativitásával ragadja magával a közönséget.

Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában naponta 11.00-13.00 és 16.30-18.30 óra között (a jegypénztár telefonszáma: 0264-593468), illetve online, a www.biletmaster.ro honlapon.

 

 

Kimaradt?