Színházi nyelven a kivándorlásról: egyetemistáknak és fiatal alkotóknak hirdet tábort a Játéktér

A Játéktér folyóirat hétnapos színházi tábort szervez szeptember 16-22. között Kovásznán, amire erdélyi színházi felsőoktatásban részt vevő egyetemi hallgatók és fiatal alkotók jelentkezését várja. Az idei műhely témája a kivándorlás.

A műhely vezetői olyan közös gondolkodási és kutatási folyamatba hívják a résztvevőket, ami a témához különböző adatgyűjtési módszerekkel, társadalomtudományi szempontból is közelít, és azzal kísérletezik, hogy hogyan lehet ezt a tudást egy közösségi alkotás keretében színházi nyelvre fordítani. A műhely célja, hogy lehetőséget biztosítson az erdélyi színházi hallgatók, fiatal alkotók közti együttműködésre, elősegítve a közös alkotást, olvasható a szervezők közleményében.Adorjáni Panna független színházcsináló közösségi színházi módszerek mentén dolgozik a résztvevőkkel, Bogdán Zenkő és Gálovits Zoltán kulturális menedzserek pedig a színházi alkotás produceri teendőit mentorálják.

A BBTE, a Studium-Prospero Alapítvány, az NKA, a Communitas Alapítvány és a Kovásznai Művelődési Ház támogatásával szervezett tábor tíz résztvevő számára biztosít ingyenes ellátást. A jelentkezés nyitott, a helyek korlátozott száma miatt azonban előnyben részesülnek a színházi képzésben résztvevő egyetemi hallgatók.

Jelentkezni a jatekter.editorial@gmail.com e-mailcímre augusztus 10-ig elküldött, maximum kétperces videóanyaggal lehet, amiben a jelentkező a témával kapcsolatos gondolatait vázolja (pl. kit és hogyan érint a kivándorlás, miért tartja erről fontosnak beszélni). A jelentkezés eredményéről, illetve a workshoppal kapcsolatos további gyakorlati részletekről augusztus 12-én e-mailben értesítik a jelentkezőket.

Kimaradt?