Egymást túllicitáló árkedvezmények a Gaudeamuson (fotógalériával)

Kolozsvár Főterén felállított, hatalmas fehér sátorban nyílt meg a Gaudeamus könyvvásár, Románia legnagyobb könyves rendezvénye. Az erdélyi városban tizenharmadik alkalommal megszervezett vásáron magyar kiadók nem képviseltetik magukat – de román és angol nyelvű kötetek közül bőven válogathatnak az olvasás szerelmesei, sőt, zene CD-ket, társasjátékokat is lehet vásárolni, és fotókiállítás is megtekinthető, amelynek a főszereplője mi más lehetne, mint – a könyv.

Az árleszállítás tűnik a legbiztosabb vonzóerőnek a szerdán Kolozsváron megnyílt Gaudeamus könyvvásáron: a közel 50 kiadó standja közül azok körül van a legtöbb nézelődő, ahol minimálisra csökkentett árban kínálják az olvasnivalót.

Nagy érdeklődés övezi a gyerekeknek szóló kiadványokat is, a fiatalok pedig lelkesen turkálnak a ládákba halmozott angol nyelvű kiadványok között – egyik ládából 10, a másikból 20 lejért bármilyen könyvet hazavihetnek.

A kolozsvári könyvvásár 21-éig, vasárnap délig látogatható. A szervezők különböző akciókat hirdettek meg a résztvevők számára, például fölöslegessé vált könyveket lehet itt adományozni, amelyekkel erdélyi vidéki könyvtárakat fognak gazdagítani. Felolvasásokat, író-olvasó találkozókat is tartanak és a legvonzóbb olvasó hölgyek Miss Lectura versenyen vehetnek részt.

Az eseményen Jean Marc Godèsnek, a világ könyvkiállításai állandó vendégének fotóit is megcsodálhatják az érdeklődők. A tárlat címe A könyv és az írás elképzelt története, fotóinak teljes gyűjteménye itt is megtekinthető.  

 

A vallásos tematikájú köteteket sokan vették Angol nyelvű irodalom: 9 lej kötete, de ha legalább három könyvet vásárolsz, az ár lecsökken 8 lejre Jean Marc Godès egyik fotója Iszlám stand A fiatalok körében óriási az érdeklődés az angol nyelvű kiadványok iránt Se szeri, se száma a gyerekeknek szóló könyveknek Penguin könyvek. Megéri tudni angolul Társasjátékok standja. Egy-két dobás nem kerül semmibe Zöld út a vásárlásnak: a kecsegtető árakkal igyekeznek megnyitni a látogatók pénztárcáját Kívül fehér, belül könyvvásár

Kimaradt?