Murlin Murlo: bemutató a Figura Stúdió Színháznál

A Figura Stúdió Színház április 19-én, péntek este 7 órától mutatja be Barabás Árpád rendezésében Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című darabját.

Egy omladozó lakásban, egy poros kisvárosban összezárt emberek nem tudják, mi a boldogság.  A kombinátnál dolgozik mindenki, a kohó és a csirkefarm szagával keveredve a levegő egyre fullasztóbb – bár ezt már csak az érzékeli, aki nem született bele. Mostanság egyre azt hallani – maga Levitán is bemondta a rádióban –, hogy világvége közeledik.

Nyikolaj Koljada lemezteleníti, mélybe dobja szereplői lelkét, majd mintegy erőtlen feloldozásként felkínálja a választási lehetőséget: maradnak Sipilovszkban és elpusztulnak, vagy vonatjegyet váltanak egy új életre.

 

Az előadás rendezője, Barabás Árpád, 1978-ban született Gyergyószentmiklóson, több, mint tíz évig volt a Figura Stúdió Színház társulatának tagja. Ez idő alatt számos előadásban játszott, ugyanakkor rendezőként is több alkalommal dolgozott a gyergyószentmiklósi színházban. Jelenleg a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművésze.

Nyikolaj Koljada, kortárs orosz drámaíró, 1957-ben született Szibériában. 1986 óta több, mint hetven drámát írt, melyek jelentős részét Oroszország mellett Amerikában és Európában is bemutattak számos helyen. Ő maga rendezőként is dolgozik, gyakran viszi színre saját darabjait. Jelenleg drámaírást tanít a jekatyerinburgi Színművészeti Főiskolán, emellett az Urál irodalmi-művészeti folyóirat főszerkesztője. Jekatyerinburgban él és dolgozik.

Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánlják.

A bemutatót követően az előadást április 25-én, csütörtökön este 7 órától lehet megtekinteni.

Jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej). Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.

Nyikolaj Koljada: MURLIN MURLO

Fordította: Spiró György

Szereplők:

OLGA, „MURLIN MURLO”, 28 éves: Máthé Annamária

INNA, A NŐVÉRE, 35 ÉVES: Tamás Boglár

ALEKSZEJ, 26 ÉVES: Mihály Alpár Szilárd

MIHAIL, 35 ÉVES: Moşu Norbert-László

IRKA, MIHAIL FELESÉGE, 38 ÉVES: Boros Mária

X: Molnár Cs. Antal

Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért

Jelmeztervező: Barabás Árpád

Videó: Molnár Cs. Attila

Rendező: Barabás Árpád

Kimaradt?