Kolozsváron lehet találkozni a Drognapló írójával

Kubiszyn Viktor saját élményei alapján írta meg Drognaplóját, amelyet szerdán este 8-tól Kolozsváron is bemutatnak a Bulgakov Irodalmi Kávéházban. A könyvről és az azt ihlető személyes történetről Selyem Zsuzsa és Kiss Ernő Csongor faggatja a szerzőt. „Vigyázat! Az est egyes részei a nyugalom megzavarására alkalmasak!” – ezzel kecsegtetik  a potenciális résztvevőket az esemény plakátján.

Kubiszyn Viktor a kábítószerek hatását az emberre, kapcsolatainak alakulására, s ennek szépirodalmi visszatükröződését írja le Drognapló című könyvében. Bemutatja a függőség kialakulásának rémséges egyéni és társas útját, a visszaesésekkel szabdalt pokoljárást, s végül a tisztává válás gyötrelmeit és eredményeit. Szlengszótár és kábszerlista egészíti ki ezt a páratlanul őszinte vallomást.

"Drogosnak lenni nem érdem. Leszokni a drogokról sem különösebben az. Ne várd, hogy meghajoljon ezért előtted a világ. Viszont beszélni a kalandról hasznos lehet. Ha ezt izgalmasan teszed még élvezetes is. Viktor könyve ilyen: hasznos és élvezetes" – írta a könyvről Kiss Tibor, a Quimby zenekar frontembere.

A könyvbemutatót beszélgetés kíséri a drogozásról és tisztaságról.

Időpont: szerda, április 17, este 8, helyszín: Bulgakov-Macskaház, Virág (Inocenţiu Micu Klein) utca 17.

Kimaradt?