Fotótábor kezdődik Korond községben

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Korond Község polgármesteri hivatalának közös együttműködéseként kerül megszervezésre a XXVII. Orbán Balázs szemével elnevezésű dokumentációs fotótábor, melynek Udvarhelyszék legnépesebb, legismertebb községközpontja, a fazekasmestereiről és termékeiről világszerte ismert Korond ad otthont 2013. április 19–26 között. A tábor egyben lezárása lesz egy bő évtizednyi fényképanyag-gyűjtési munkának.

A vidék képi dokumentálása természetesen folytatódni fog a közeljövőben is, mivel még mindig tartogatnak, rejtegetnek falvaink megörökítésre érdemes „vizuális kincseket” – áll a szervezők maszol.ro-nak eljuttatott közleményében.

A községközponton kívül közigazgatásilag még Atyha, Fenyőkút, Kalonda és Pálpataka tartózik ahhoz a területhez, amelyeket végigjárnak és dokumentálnak a meghívott fényképészek: Antal Levente (Sepsiszentgyörgy), Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Bartók Izabella (Sepsiszentgyörgy), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Fekete Réka (Székelyudvarhely), Kerekes István (Kazincbarcika – Magyarország), Kozma Erzsébet (Zetelaka), Tiszavölgyi Zsolt (Füzesabony – Magyarország), Tordai Ede (Marosvásárhely), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy).

„A községnek olyan képi ábrázolásáról van szó, melyhez hasonló sosem készült eddig, hiszen az épület- és szociofotóktól a portrékig, táj- és tárgyfotókig számtalan műfaj, téma fellelhető azokon. A több száz felvétel felbecsülhetetlen eszmei értéket, örökséget jelent majd, hasznosítása sokféle lehet képeslapoktól fotóalbumig” – áll a közleményben.

Kimaradt?