Evés és irodalom kapcsolatáról nyílik kiállítás Székelyudvarhelyen

A budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Írói fogások – terítéken az irodalom című kiállítását látja vendégül a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum. A tárlat szerdán 18 órakor nyílik a Haberstumpf-villában.

Az evés elemi szükséglet, íróink számára pedig örök téma. A táplálék a létfenntartás minimuma, de lehet élvezet forrása és az életszeretet megnyilvánulása is. A kiállítás az evés és az irodalom lehetséges összefonódásait olyan fontos témákon keresztül mutatja be, mint a szakralitás, a nemzeti identitás, az erotika, a halál, az éhezés, az evés élvezete vagy éppen az evési furcsaságok és zavarok. Valamennyiben a sokszínű magyar irodalom gasztronómiai gazdagsága bontakozik ki, olvasható a székelyudvarhelyi múzeum közleményében.

A kiállítást Szilágyi Judit, a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa, a kiállítás kurátora nyitja meg, a megnyitón Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere köszönti a vendégeket, ünnepi beszédet mond Tóth László Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviseletében, a házigazda Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója lesz, közreműködik Pásztor Márk, a Tomcsa Sándor Színház színművésze.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?