Ismét Magyar Zene Fesztivált hirdet a Balassi Intézet Bukarestben

Magyar zeneszerzők műveivel jelentkezhetnek fiatal romániai muzsikusok a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet versenyére.

Május 14-17. között tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Zene Fesztivált. A rendezvény célja klasszikus és kortárs magyar zenei értékek megismertetése Romániában, valamint olyan fiatal romániai tehetségek felfedezése és támogatása, akik magyar zeneművek előadását vállalják, közölték a szervezők.A fesztivál három estéjén a fiatal (18 éven felüli) művészeknek 20-25 perces műsort kell előadniuk, melynek legalább egyharmadában a magyar zeneirodalom remekei szólalnak meg. A fesztiválon szólisták és duók vehetnek részt. Az énekesek repertoárja lídeket és operaáriákat tartalmazhat.

Az önéletrajzokat, a tervezett versenyprogramot és a magyar zeneszerzők műveit tartalmazó felvételt a jelentkező előadásában május 6-ig várják. Az elküldött felvételek alapján válogatják ki azokat, akik felléphetnek a versenyen. A részvétel ingyenes, részletek itt olvashatóak.

Az első három helyezett jutalma koncertlehetőség valamely külföldi magyar intézetben, illetve a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és bruttó 300/200/100 euró fellépti díj.

A zsűri 2017-től kezdődően egy különdíjat, a Bács Lajos emlékdíjat is odaítéli. Az ACCUMM Alapítvány és a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet által alapított díj nyertesének jutalma és egyben megtisztelő feladata a következő év januárjában egészestés koncertet adni az intézetben, Bács Lajos, zeneszerző, karmester, a Magyar Zene Fesztivál mentorának emlékére.

A közönség is szavaz a fesztiválon, s a közönségdíjas a Balassi Intézet karácsonyi koncertjének fellépője lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?