Meghalt Karl Lagerfeld divattervező

85 éves korában Párizsban meghalt Karl Lagerfeld német divattervező, közölték a Chanel divatházhoz közel álló források. Lagerfeld rekordideig, 36 évig volt a cég kreatív igazgatója.

A sötét öltönyéről, fehér, lófarokban viselt hajáról és sötét napszemüvegéről ismert ikonikus dizájner januárban a Chanel két párizsi divatbemutatójáról is hiányzott, ami korábban elképzelhetetlen volt. A divatház közleménye akkor pusztán fáradtságra hivatkozott.Karl Otto Lagerfeld 1933-ban született Hamburgban. Tervezői karrierjét a párizsi Pierre Balmain-divatházban kezdte, majd a Jean Patou-házhoz szerződött, később szabadúszóként dolgozott a Fendi és a Chloé cégeknek. 1983-ban, Coco Chanel halála után egy évtizeddel lett a Chanel-ház kreatív igazgatója. Emellett saját céget is alapított, amit később eladott a Tommy Hilfiger-konszernnek.

Több területen alkotott: színházi és operaelőadásokhoz is tervezett jelmezeket, saját könyvkiadója és könyvüzlete volt 7L néven, és aktívan fotózott is, nem csak a Chanel, Fendi és Lagerfeld házaknak, hanem a Vogue, Harper’s Bazaar, Paris Match és más lapoknak, sőt, megrendelésre reklámfilmet is rendezett, például a Magnum fagylaltgyártó cégnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?