Felbukkant egy új Michelangelo festmény, de el is lopták

Michelangelo-festményre bukkanhatott egy pap a belgiumi Zele városában, mielőtt azonban szakértő vizsgálhatta volna meg a képet, lába kelt.

Jan Van Raemdonck értesítette a helyi rendőrséget, miután a Szent Ludgerus templomot felkereső két nő felfedezte, hogy a 16. századi, Szent Családot ábrázoló festmény hiányzik megszokott helyéről, az oltárról, írja a The Guardian.

A Máriát, Józsefet és az alvó kisdedet ábrázoló festményt a napokban vizsgálta volna meg egy elismert Michelangelo-szakértő, Maria Forcellino, akit a pap kért fel erre, ugyanis feltűnt neki, hogy a mű mennyire hasonlít a reneszánsz mester Madonna del Silenzio című rajzára.A festményt 16 évvel ezelőtt egy volt belga szenátor, Etienne Cooreman adományozta a templomnak. Értéke akár 100 millió euró is lehet.

Jan Van Raemdonck mindössze húsz közeli ismerősnek beszélt sejtéséről, viszont e-mailt írt néhány múzeumnak, talán így szivároghatott ki az információ. A lelkipásztor szerint célzott rablásról van szó, és biztosan több személy vett részt benne, az ellopott festmény ugyanis hozzávetőlegesen száz kilót nyom.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?