Diszkóslágerekkel dobbant az új háromszéki zenei fesztivál júniusban

„diMANSIONS – Hit Music Festival” címmel szerveznek slágerzenei fesztivált június 14-16. között az oltszemi Mikó-kastély területén.

Háromszék új fesztiválja az elmúlt évtizedek leghíresebb előadóinak zenéjét kínálja a közönségnek. A szervezők nosztalgikus hangulattal és pörgő bulikkal telített, három napon és három éjszakán át tartó élményt ígérnek közleményükben, olyan fellépőkkel, mint a Modern Talking, The Dire Straits Experience, Dr. Alban, Hermes House Band, Lou Bega vagy a SNAP!.A 2019-es diMANSIONS nem más, mint utazás a kikapcsolódás különböző dimenziói között, a változatos program- és tevékenységtípusoknak kialakított, képzeletbeli „kúriák” segítségével. A The Disco Mansion – a főszínpad és az óriás Kayam-sátor (a legnagyobb, amit valaha felállítottak Románia központi régiójában, akár 10 000 fő befogadására is képes) által kialakított koncerttér; a The Dialogue Mansion, a beszélgetések, konferenciák és építő viták, valamint kulturális és művészeti események helyszíne; a The Digital Mansion, a fiatal generáció találkozóhelye, illetve a digitális művészet és az elektronikus zene otthona; és a The Dining Mansion, a food court, ahol az ország legnépszerűbb retró- és büfékocsis ételkülönlegességeit lehet majd megtalálni, de a hagyományos erdélyi ízek sem fognak hiányozni.

A „diMANSIONS” egy szójáték a „DIMENSIONS” (dimenziók angol nyelven) és a „MANSIONS” (kúriák szintén angolul) között. Az így kapott kifejezés utal a fesztivál változatos programkínálatára, valamint a rendezvény helyeként Háromszékre, a „kúriák földjére” („The Land of Mansions”).

„A központi régiónak szüksége volt egy nagyobb léptékű fesztiválra. A környéken talán mi vagyunk az egyetlenek, ahol nincsen ilyen típusú szabadtéri rendezvény. Attól függetlenül, hogy a diMANSIONS elsősorban a székelyföldi és környéki közönségnek szól, hiszek abban, hogy úgy a meghívott zenei előadóknak, mint a változatos programoknak köszönhetően, az egész országból érkeznek majd érdeklődők, vagy – ahogyan a Goran Bregovic koncerten is tapasztalhattuk – akár külföldről is. Szeretnénk elérni, hogy néhány éven belül Románia legjelentősebb fesztiváljai közé sorolják a a diMANSIONS-t” – nyilatkozta Sánta Daniel, a szervezők képviselője.

Az esemény a Comparty és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület partnerségének eredménye. „A hazai idegenforgalom egyik fontos ága lett a fesztiválturizmus, természetesen partnerei vagyunk az ilyen kezdeményezéseknek, hiszen így Háromszéket is be tudjuk kapcsolni a regionális zenei fesztiválok körforgásába. Kovászna megye évek óta sikeresen népszerűsíti turisztikai értékeit a kúriák földjeként, ez a fesztivál ezt az elképzelést gondolja tovább. Minden újabb Háromszékre csábított turista, belföldi vagy külföldi a helyi közösség megerősödését szolgálja, bízunk benne, hogy a gasztro-turisztikai rendezvényeink mellett a zenei fesztivál is vonzó lesz a nagyközönség számára” – fogalmazott a diMANSIONS fesztivál kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, hozzátéve, a megyei önkormányzat hosszú távú célja a Mikó-kastély erőteljesebb bekapcsolása a turisztikai körforgalomba.

December 12-től, szerdától kezdődően vásárolhatóak meg az első, kedvezményes árú bérletek: 279 lej (+közvetítői járulékok) helyett az ünnepek ideje alatt 149 lejért (+járulékok). Hasonlóképpen a VIP jegyek is kedvezményes áron érhetőek el, a www.dimansions.ro weboldalon, valamint a viszonteladók oldalain – eventim.ro, iabilet.ro, entertix.ro, myticket.ro – és partnerüzleteken keresztül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?