banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Új helyszínen jelentkezik a marosvásárhelyi Szféra – Kortárs Művészetek Tere

Újabb romosódó marosvásárhelyi épületre hívja fel a figyelmet a Vásárhelyi Forgataggal egyidőben szervezett Szféra – Kortárs Művészetek Tere: az egykori Aranykakas vendéglő helyett a volt Európa Gimnázium udvarára költöznek be péntektől vasárnapig.

„Három év után búcsút vettünk az Aranykakastól és reméljük, hogy hamarosan régi pompájában fogjuk viszontlátni” – írják közleményükben a szervezők.A Szféra fellépői között ott a néhány év kihagyás után újra összeálló kolozsvári Rehab Nation zenekar, a ska-punk, reggae, cigány és balkán ritmusokat ötvöző együttes péntek este zenél. A Szféra színpadán lesz a magyarországi Analog Balaton elektronikus-gitár duó első erdélyi fellépése, az ambient zenei paletta meghatározó együttese szombat este értelmezi újra szintikkel, samplerekkel és egy gitárral a minimál pop világát. A háromnapos program itt olvasható.

Filmkészítő maratont hirdettek

A zenei és irodalmi programok mellett idén 42 órás filmkészítő versenyt is hirdettek a szervezők. A kezdő és profi filmeseknek egyaránt szóló vetélkedő feltétele, hogy a minden, a filmkészítéssel járó, kreatív munkának a 42 óra alatt kell megtörténnie és a versenyindítón sorshúzással megkapott kötelező elemeket is be kell építeni az alkotásokba.A filmeket szakmai zsűri fogja díjazni, és a Szféra utolsó napján, vasárnap mutatják be őket, ezután pedig októberben, az Alter-Native Nemzetközi rövidfilmszemlén is. A díjak és a jelentkezés részletei itt olvashatóak.

A Szféra – Kortárs Művészetek Tere a Vox Novum Egyesület szervezésével, a Vásárhelyi Forgatag és a Marosvásárhelyért Egyesület partnerségével jön létre.

Kapcsolódók

Kimaradt?