Belépős lesz a Partiumi Magyar Napok hétvégéje

Közzétette legfontosabb zenei fellépőit és az idéntől bevezetett legfontosabb újítást az augusztus 20. és 26. között Szatmárnémetiben zajló Partiumi Magyar Napok szervezőcsapata.

Augusztus 20-án, hétfőn a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán felállított színpadon Herczku Ágnes és a Banda csap a húrok közé, kedd este ugyanitt a Parno Graszt roma folkzenekar lép fel, szerdán a Budapest Bár művészeié lesz a színpad, az együttes a Magna Cum Laude tagjaival, Mező Misivel, Tóth Verával és Behumi Dórival érkezik Szatmárnémetibe, közölték a szervezők.Csütörtökön a nemzeti rocktól fog dübörögni a színpad: Varga Miklós, Kalapács József, Rudán Joe és Tóth Reni, avagy az Atilla Fiai Társulat lépnek fel.

Péntektől kézművesek, gerekprogramok, koncertek és sok-sok színes program tölti meg a Kossuth kertet és az Újközpontot is. A nagyszínpadon a debreceni Csokonai Színház és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia közös előadásában Katona József Bánk bánjának koncertváltozatát tekinthetik meg az érdeklődők, este a Kossuth-kertben XXL band koncert lesz, míg a hétvége első napját after party zárja DJ Shiver-rel.

Szombaton a magyarországi Megasztárban és az amerikai Voice-ban is fellépő Király Viktor koncertezik a Kossuth-kertben, az estét pedig a Strangers-együttes utcabálja zárja.

Vasárnapra „kulináris paradicsomot és szórakozást” ígérnek a szervezők, a Kossuth-kertben gyerekprogramok, főzőverseny, kézműves foglalkozások, kutyakiképző bemutató és szabadedzés lesz. Este Demjén Ferenc zárja az egyhetes programot.

Belépőt kell majd váltani a Kossuth-kertbe

A Partiumi Magyar Napok idén először belépős rendszerrel várja a látogatókat a „nyugodt és biztonságos szórakozás” érdekében. Szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától csak azok léphetnek be a Kossuth-kertbe, akik a kapuknál 10 lejes belépőt váltanak. Ezért az összegért cserébe 2 zsetont és egy karszalagot adnak a szervezők. A zsetonok összértéke 10 lej, ami lefogyasztható a rendezvény étel- és italárusainál. A 18 év alattiaknak továbbra sem kell belépőt váltaniuk, viszont karszalagot nekik is kötelező módon kell viselniük. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?