banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Vírusvariánsok: Indiából, Brazíliából és a Dél-afrikai Köztársaságból tilos Belgium területére lépni

Belgium ideiglenesen lezárja határait az Indiából, Brazíliából és a Dél-afrikai Köztársaságból érkezők előtt a koronavírus különösen fertőző változatainak a felsorolt országokban tapasztalt rendkívüli terjedése miatt – jelentette be a belga miniszterelnök kedden.

Alexander De Croo hangsúlyozta: a felsorolt országokból tilos Belgium területére lépni a közvetlen repülő- vagy hajójáratokon utazónak, illetve minden más eszközzel, beleértve az átszállásos beutazást is buszon vagy vonaton.

Nagyon korlátozott esetben a feltétlenül szükséges beutazás, üzleti út esetén vagy diplomaták, nemzetközi szervezetek képviselői számára engedélyezhető, ha fizikai jelenlétük elengedhetetlen feladataik ellátásához. A belga személyi igazolvánnyal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérhetnek Belgiumba mindhárom országból, azonban kétszeri vírusteszt- és tíznapos karanténkötelezettség vonatozik rájuk.

A belga kormány figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet globális alakulását, azonban azt javasolja, hogy senki se utazzon külföldre, különösen ne ezekbe az országokba – emelte ki a belga miniszterelnök.

Az illetékes belga közegészségügyi hatóság keddi tájékoztatása szerint az új fertőzöttek számának növekedése folytatódik, a kórházban ápoltak és a halálos áldozatok száma azonban csökken Belgiumban. Az elmúlt hét nap adatait tekintve átlagosan naponta 3540 ember esetében lett pozitív a koronavírusteszt, ami enyhe, 2 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest. A belga kórházakba átlagosan naponta csaknem 221 koronavírusos beteget szállítottak, ez 5 százalékkal alacsonyabb az előző hétnapos időszakhoz képest. Kórházban az előző héthez képest 6 százalékkal kevesebb, jelenleg 2952 embert kezelnek koronavírussal, közülük 892 esetében kell intenzív ellátást biztosítani. Ez az adat is 6 százalékkal marad el az előz hét számaitól. Naponta átlagosan 38,4 ember halt meg a vírus következtében, 1,5 százalékkal kevesebben, mint egy hete.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres/EPA)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?