Véget ért a túszdráma a hamburgi reptéren

Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma, melyben egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában a hamburgi repülőtéren – jelentette be a rendőrség. 

A hatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen. A túszdráma mintegy 18 óra után ért véget.

Fotó: Agerpres/EPA

Mint ismert egy törökül beszélő férfi szombat este hajtott be autóval a hamburgi repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították.

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat.

A 35 éves, Németországban élő török férfi szemtanúk felvételei szerint két házi készítésű robbanószert, feltehetően Molotov-koktélokat is a kifutóra dobott.

A tűzoltók a lángokat azonnal eloltották. A férfi autójával a török légitársaság gépe alatt állt meg, amely tele volt utasokkal és indulásra készen állt. Később mindenkit evakuáltak a gépről. Az éjszaka folyamán a különleges rendőri egységeknek sikerült felvenni a férfival a kapcsolatot, ekkor derült ki, hogy saját gyermekét ejtette túszul, vele akart elutazni Törökországba. Túsztárgyalók, szakpszichológusok beszéltek a férfival egész éjjel és vasárnap délelőtt is.

Az incidens közben feljelentést tett a rendőrségen a gyermek anyja, azt állította a férfi erőszakkal vette el tőle közös gyermeküket, egy négy éves kislányt. Azt is mondta, a férfi előre szólt, hogy ezt fogja tenni. A hatóságok szerint a konfliktus hátterében gyermekelhelyezési vita állhat. Vasárnap 286 járat fogadása és indítása szerepelt a menetrenden, melyeken csaknem 35 ezer ember utazott volna. Egyelőre nincs információ arról, hogy a repteret mikor nyitják meg újra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?