Újabb díjat kapott Karikó Katalin

Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették ki vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakciák kifejlesztésében betöltött szerepéért. Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak, amelynek középpontjában ebben az évben az egészség áll.

Fotó: MTIKutatómunkájával Karikó Katalin az egész világ számára irányt mutatott, ami sok más orvostudományi területen is új utakat nyithat meg az egészség előtt – mondta a kongresszus kezdeményezője, David Ungar-Klein.

Karikó Katalinnak „az egész emberiség szolgálatában nyújtott teljesítményét” méltatta a díjátadón Elisabeth Köstinger osztrák gazdasági miniszter. Hangsúlyozta, hogy a biokémikus „40 éve tartó kutatásai közben sosem veszítette el odaadását és mindig követte a saját útját. „Ez a fegyelem és óriási kitartása emberek milliárdjainak életét változtatta meg” – mondta.

„Fontos, hogy tényeket és összefüggéseket állítsunk szembe a terjedő tudományellenességgel” – hangoztatta Thomas Szekeres, az osztrák orvosi kamara elnöke.

Az életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, és lehetővé tették a lehetetlent – olvasható az esemény honlapján. A január 30-31-i Vienna Congress találkozón, amely már a 19. a sorban, 15 országból 57 előadó, köztük öt Nobel-díjas vitatja meg, „hogyan lehet megmenteni a jövőt”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?