banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tüzet nyitott egy rendőr a kövekkel dobálózó bedrogozottra

Tüzet nyitott egy kövekkel támadó egyiptomi férfira egy rendőr Milánóban a péntekre virradóra – közölte az észak-olasz város idegenrendészete. A 36 éves egyiptomi a bal vállán sérült meg, megműtötték, állapota nem súlyos.

A férfi illegális bevándorlóként érkezett Olaszországba, menedékkérelmet nyújtott be, amelynek elbírálása folyamatban van. A késő éjszakai órákban a férfi a központi pályaudvar melletti rendőrőrsön tartózkodott, ahova azt követően vitték be, hogy a pályaudvaron elkövetett rablással és rongálással gyanúsították meg. Egy marokkói férfit támadott meg és rabolt ki, számol be az MTI.

Az egyiptomi agresszív volt az intézkedő vasúti rendőrökkel szemben. A férfit végül elengedték, de amint elhagyta a rendőrség épületét, köveket kezdett el hajigálni. A hatóságok közlése szerint kábítószer hatása alatt állt. Miután elektromos sokkolóval nem tudták megállítani, egy rendőr vállon lőtte.Fotó: Coisp rendőr-szakszervezet/FacebookA hatóságok közölték azt is, hogy még nincs túl az életveszélyen az a 35 éves rendőr, akit egy marokkói férfi szúrt többször hátba a milánói Lambrate-vasútállomáson még szerdán. A 37 éves feltételezett elkövetőt letartóztatták. A tájékoztatás szerint a férfi 2002-ben érkezett Olaszországba illegális bevándorlóként, 2013 és 2020 között több alkalommal ült börtönben Nápolyban és környékén rablás, lopás, kábítószer-kereskedelem miatt és más bűncselekményekért. 2002-ben és 2023-ban is kiutasították az országból, melynek területét soha nem hagyta el. Május 5-én szintén feljelentést tettek ellene, mert egy Bolognába tartó vonaton borotvával fenyegette meg a kalauzt.

A két támadás után Domenico Pianese, a Coisp rendőr-szakszervezet főtitkára elmondta: a hatóságok a súlyos bűncselekményt elkövetőket sem tudják minden esetben őrizetbe venni, ehelyett szabadon bocsátják őket, ahogyan az egyiptomi férfival is történt.

„Törvénymódosításra van szükség, mivel így nem tudjuk megvédeni az állampolgárokat és magunkat sem. Azt, aki erőszakos bűncselekményt követ el, köztük rablást is, nem lehet azonnal szabadon engedni, főleg, ha drog hatása alatt áll" – hangsúlyozta Pianese.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?