Törökország: legalább 34-en meghaltak és közel 60-an megsérültek két balesetben

Egy korábbi baleset helyszínénél dolgozókat gázolt el egy autóbusz szombaton egy törökországi autópályán Gazientep tartományban, 15-en meghaltak, köztük mentősök, tűzoltók és újságírók is. A szíriai határ közelében fekvő Derik városban pedig fékhiba miatt kamion hajtott a tömegbe, itt is legalább tizenkilencen vesztették életüket – közölték a helyi hatóságok és a sajtó.

Gaziantep tartomány kormányzója arról adott hírt, hogy a halálos áldozatok mellett 31 sérültje is volt a tragédiának, amely a Gaziantep és Nizip közötti autópályán történt.

A DHA hírügynökség közlése szerint a busz egy tűzoltóautónak, egy mentőautónak és az újságírók autójának is nekiütközött. A mentőcsapatok egy korábbi baleset helyszínén dolgoztak.

A török médiában közzétett felvételeken látni lehetett, amikor a gépkocsivezető elveszítette az uralmát a kamion felett, és teljes sebességgel több járműnek és a menekülni próbáló járókelőknek ütközött.

A deriki már a harmadik baleset Törökországban szombaton. A délelőtti órákban jelentették be a Gaziantep tartományban történt balesetet, majd röviddel ezt követően érkezett az információ egy másik balesetről, a fekete-tengeri Rize városból. Ez utóbbi balesetben legalább huszonöt, Trabzonból Isztambulba tartó turista megsérült. A sérültek állampolgárságát nem közölték.

(Nyitókép: Twitter/MeltemSekerzade)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?