FRISSÍTVE - Tömegbaleset az M1-es autópályán: három romániai is megsérült, az egyikük súlyos állapotban van

Összesen 36 személy megsérült és 42 gépkocsi (37 autó és 5 kamion) ütközött össze a magyarországi M1-es autópályán Budapest közelében, Herceghalom térségében szombaton délután. Mindkét irányba lezárták az autópályát. A romániai külügyminisztérium közölte, három román állampolgár is érintett a magyarországi balesetben, egyikük állapota súlyos. 

A balesetben mintegy 19 autó kigyulladt és kiégett. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a rendőrök és a mentők is. A 36 sérült közül 13-nak súlyos, egy személynek pedig életveszélyes, válságos az állapota.

Fotó: MTI

Az RTL Klub Híradójának helyszíni tudósítása alapján a szombat délutáni szeles időben porvihar alakult ki az autópályán, egy sofőr pedig megijedhetett és hirtelen fékezett, ezek után pedig autók tucatjai rohant egymásba.

A román külügyminisztérium szombaton este közölte, a magyar hatóságoktól kapott információk alapjáb három romániai is a baleset sérültjei között van, az egyikük állapota súlyos. Ugyanakkor közölték, mindhármukat ellátták és kórházba szállították, és maradéktalanul biztosítják számukra a megfelelő ellátást. 

A rendőrség és a mentők a helyszínen vannak és zajlik a mentés. A kora esti információk alapján halálos áldozata nincs a szerencsétlenségnek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 Híradónak azt mondta: „Az első visszajelzés alapján 25-30 sérült ellátása folyik ezekben a percekben, de ezek még nem végleges adatok, több jármű is kigyulladt, a felderítés és az ellátás folyik. Az egységes mentőszolgálat és a mentésszervezés egyik fontos értéke, hogy ezt pillanatok alatt meg tudjuk oldani, hiszen a kommunikációs láncunk segítségével végrehajtottuk a szükséges riasztást, több mentőállomás, sőt több vármegye mentős erői is a helyszínre értek, és együtt dolgoznak most a sérültek érdekében. Jelen pillanatban is még folyik a sérültek vizsgálata, egyelőre az első visszajelzés arról szólt, hogy a körülbelül a sérültek fele súlyosan, másik fele könnyebben sérült, hogy pontosan hányan vannak és hogy milyen sérüléseket szenvedtek, erről a helyszíni ellátás végén tudok beszámolni. A nagy sérültszámra való tekintettel több kórházba is fogjuk szállítani a sérülteket, ugye a mentőhelikopterek segítségével nagyon gyorsan tudjuk távolabbi kórházakban is elhelyezni a súlyos sérülteket, ennek a tervezése a helyszíni ellátással párhuzamosan a mentésirányításunkban folyik” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?