Több tucat rettegett maffiózót fogtak el Olaszországban

Harminchárom feltételezett maffiózót vettek őrizetbe Olaszországban a nemzetközi kábítószerkereskedelemmel összefüggésben – közölte az olasz rendőrség kedden.

A gyanúsítottakat Rómában, illetve Calabria, Veneto és Toscana régiókban fogták el. Feltételezések szerint mindannyian a dél-olasz ‘ndrangheta bűnszervezet tagjai.

A hatóságok gyanúja szerint az érintettek a nemzetközi kábítószerkereskedelemben vettek részt, emellett maffiamódszereket alkalmazva zsaroltak embereket. Ezen kívül illegális fegyvertartással is vádolják őket. A nyomozók vizsgálataik során megállapították, hogy a gyanúsítottak kapcsolatban álltak egy a 'ndranghetához tartozó szervezettel Dél-Amerikában, aminek élén a maffia belső körének egyik kulcsfigurája állt.

Olaszország legbrutálisabbnak és legbefolyásosabbnak tartott maffiája a többi között kokain kereskedelemből jut bevételekhez. Időközben a calabriai Lamezia Termében a bűnszervezet több mint háromszáz tagja ellen folyik per, melyben a világ legerősebbnek tartott maffiája által elkövetett bűncselekményeket, valamint politikai és üzleti kapcsolatrendszerét akarják feltárni.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: Carabbinieri Facebook-oldal)

Kapcsolódók

Kimaradt?