banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több mint hatvanan meghaltak egy súlyos kínai földrengésben

Körülbelül 65 ember életét vesztette és több mint kétszázan megsérültek, amikor Kínában hétfő délután 6,6-os erősségű földrengés rázta meg a közép-nyugati Szecsuán tartományt. Sokakat eltűntként keresnek, ezért az áldozatok száma tovább emelkedhet.

Túlélőket keresnek a romok között | Fotó: Agerpres/XinhuaTizenkét embert eltűntként tartanak nyilván – írta cikkében a CNN. A rengés epicentruma a mintegy százezer lakosú Kangding várostól nagyjából 43 kilométerre délkeletre volt. Több épület is összeomlott, néhány ház pedig súlyosan megrongálódott a rengés során.

Súlyos károkat okozott a földmozgás a tartomány székhelyén, Csentuban is, ahol 21 millió ember van vesztegzár alatt. Az emberek hivatalosan nem hagyhatták el otthonukat, ezért a földrengés óriási pánikot okozott. Több mint ötszáz mentő és tűzoltó vesz részt a mentési munkálatokban.

A 84 millió lakosú Szecsuán tartománynak már a nagy erejű rengés előtt is nagy kihívást jelentő nyárral kellett szembenéznie. Az elmúlt két hónapban a tartományt aszály és az elmúlt 60 év legsúlyosabb hőhullámai sújtották.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?