banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szijjártó Péter: soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel

Magyarország soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólalt fel, nem blokkolt és nem is blokkol semmit – közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország békét szeretne. „Ezért dolgozunk, ezért tárgyalok az orosz és az ukrán kormányok képviselőivel arról, hogy kezdjenek közvetlen megbeszéléseket Budapesten” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ebben fogja kérni az ENSZ vezetőinek segítségét New Yorkban is.

Szijjártó Péter aláhúzta, „sajnálattal és megütközéssel látom közben, hogy a nemzetközi politika és a nemzetközi sajtó egyes képviselői nem átallanak álhíreket gyártani és hazudozni. Nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet, hogy miközben háború van, emberek halnak meg, egyesek fake news-gyárakat üzemeltetnek” – közölte.  Kiemelte, „most azt hazudják, hogy Magyarország blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciók egy részét, például a SWIFT-rendszerrel kapcsolatban”.

„Legyen már világos: ez nem igaz! Soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel, nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit” – jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter arra szólította fel a „fake news terjesztőit”, hogy „legyenek bármilyen nemzetiségűek, szégyelljék magukat!”.

(Nyitókép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?