Szabadulhat az amstetteni rém, aki 24 évig tartotta a pincében a saját lányát

Kérvényezheti idén a feltételes szabadlábra helyezését a most 88 éves Josef Fritzl. Az „amstetteni rémként” emlegetett férfit 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, mert 24 évig a pincébe zárta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a lányát.

A 2009-ben életfogytig tartó büntetésre ítélt férfit jelenleg a Krems an der Donau városában található szigorúan őrzött börtönben van. Az osztrák törvények szerint az életfogytiglanra ítéltek, 15 év börtön után kérhetik feltételes szabadlábra helyezésüket, így ezt idén Fritzl is megteheti. Két évvel ezelőtt tartomány bíróság döntött úgy, hogy a férfi már nem jelent veszélyt, és átköltöztethető egy normál börtönbe, de a bécsi felsőbb tartományi bíróság ezt megakadályozta. A legfrissebb pszichiátriai jelentés szerint a 88 éves elítélt demenciában szenved, már nem jelent veszélyt a társadalomra.Illusztráció: Pixabay A jogi szakértők szerint a feltételes szabadlábra helyezés mellett szóba jöhet még a kevésbé szigorúan őrzött börtön, illetve az idősek otthona is a férfi áthelyezésére.

Mint ismert, 2008-ban derült fény arra, hogy az amstetteni mérnök csaknem 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki úgy, hogy mindezt titokban tartotta a házban vele együtt élő felesége előtt. Az egyik csecsemő – egy ikerpár tagja – azonban háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi saját bevallása szerint egy kályhában elégette, a hamvakat pedig a kertben elásta.

A bíróság gondatlanságból elkövetett emberölésben, nemi erőszakban, vérfertőzésben, súlyos kényszer alkalmazásában, személyes szabadság korlátozásában és rabszolgaságban tartásban találta bűnösnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?