Rendkívüli: vádat emeltek Donald Trump ellen

Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban, így ő lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul – számolt be a Fox News.

Az ügyészek felvették a kapcsolatot Trump ügyvédjével, hogy koordinálják a manhattani hatóságoknak való átadását, ami egyben azt jelenti, hogy a volt elnököt hamarosan letartóztathatják.

Fotó: Agerpres/EPA

A pontos vádak egyelőre nem ismertek, de az ügy középpontjában a Trump 2016-os kampánya során egy pornósztárnak fizetett hallgatási pénz áll.

Mint írtuk, Donald Trump volt amerikai elnök korábban azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, letartóztatják.  Trump azt nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, csak arra utalt, hogy „semmiféle bűncselekményt nem tudnak rábizonyítani”, és „korrupt és erősen átpolitizált” hivatalnak nevezte a manhattani kerületi ügyészséget. A volt elnök egyúttal felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak.

Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész az év elején bizonyítékokat kezdett bemutatni annak a vádesküdtszéknek, amely annak kapcsán vizsgálódik, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején. Daniels azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?