Összemázolták a Brandenburgi kaput a környezetvédő aktivisták

A németországi Letzte Generation szervezet környezetvédelmi aktivistái vasárnap narancssárga festékszóróval lefújták a német főváros, Berlin nevezetességének számító Brandenburgi kapu oszlopait - jelentette a Reuters.

Fotó: Letzte Generation Facebook oldala

A rendőrség 14 tüntetőt vett őrizetbe rongálás vádjával, és kordonnal zárta le a célpontot. A beavatkozásban több tucatnyi mentőegység vett részt. Kai Wegner berlini polgármester bírálta a tiltakozást, mondván, a város támogatja „a véleménynyilvánítás szabadságát és a jövőnkről szóló nyílt vitát", de a vasárnapihoz hasonló akciók „nemcsak a történelmi Brandenburgi kaput károsítják, hanem a szabad véleménynyilvánítást is korunk és jövőnk fontos kérdéseiről".

Az elkövetkező napokban további, az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos tüntetésekre kerül sor a német fővárosban. A környezetvédelmi csoport bejelentette, hogy tűzoltó készülékekkel vitték fel a festékre az oszlopokra, a kapu előtti teret is összemázolták. Azt követelték, hogy hétfőtől meghatározatlan időre zárjanak le egyes berlini utcákat. A rendőrség közölte, hogy sikerült megakadályozniuk, hogy a tüntetők felmásszanak az emlékműre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?