Nyolcra emelkedett a törökországi erdőtüzek áldozatainak a száma

Még mindig ne tudták teljesen megfékezni a lángokat | Fotó: Agerpres/EPA

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter közlése szerint vasárnap nyolcra emelkedett az Antalya tartományban pusztító erdőtüzek áldozatainak a száma, és további tíz sérültet kezelnek kórházban.

Az erdőtüzek a Földközi-tenger partján lévő Manavgat környékén lobbantak fel szerdán délután, majd a nagy szárazság és az erős szél következtében gyorsabb tovább terjedtek a többi népszerű üdülőtelep irányába.

A tűzoltóknak sikerült lokalizálni és megfékezni több mint száz tűzfészket, de a lángok még mindig tombolnak Manavgat, Marmaris és Milas környékén. Bekir Pakdemirli török idegenforgalmi miniszter tájékoztatása szerint néhány lakótelepet és szállodát is evakuálni kellett az említett településeken. Bodrumban például néhány turistát vízi úton menekítettek ki néhány szállodából, amelyeket körbefogtak a lángok.A pusztítás nyomai | Fotó: Agerpres/EPA

A török tűzoltók munkáját orosz, ukrán, iráni és azerbajdzsáni mentőalakulatok segítették. Több mint egy tucat repülőgép, 45 helikopter, rengeteg drón és több mint 800 tűzoltóautó vett részt az oltásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?