Moldovában őrizetbe vették az ellenzéki Sor párt alelnökét

Moldovában a hatóságok őrizetbe vették Marina Taubert, az ellenzéki Sor párt alelnökét, akit a pártfinanszírozási szabályok megsértésével gyanúsítanak – számolt be hétfőn a korrupcióellenes ügyészség.

Taubert a közlemény szerint a főváros repülőterén vették őrizetbe, miközben megpróbált felszállni egy Izraelbe tartó járatra.

A moldovai vádhatóság április 19-én lefoglalta Ilan Shornak, az ellenzéki Sor párt vezetőjének 1,36 milliárd lej összegű vagyonát – jelentette be akkor Veronica Dragalin, a moldovai korrupcióellenes ügyészség vezetője.

Fotó: Mariana Tauber Facebook-oldala

Az ügyészek, közösen a törvénybe ütköző módon megszerzett javak felderítésével foglalkozó ügynökséggel több mint 7,5 milliárd lej vagyont foglaltak le az ország határain belül és kívül azoktól, akik részt vettek a bankcsalásban. Ami Short illeti, zárolták Moldovában lévő 1,36 milliárd lej összegű vagyonát – ismertette az ügyészségi vezető. Mint mondta, a zárlat egyebek között ingatlanokat, járműveket, köztük repülőket és bankszámlákat is érintett.

A moldovai fellebbviteli bíróság április 13-án megerősítette Ilan Shor tizenöt éves börtönbüntetését az egymilliárd dollárnyi banki csalási botrányok ügyében. Az Izraelben tartózkodó politikust távollétében ítélték szabadságvesztésre és vagyonának lefoglalására.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?