Megkéseltek egy képviselőjelöltet

Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németország (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét kedden késő este, a német dpa hírügynökség szerdai értesülése szerint. Az éjszaka történt incidensben az áldozat megsebesült, az elkövetőt letartóztatták.

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten. Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel, számol be az MTI.

A nyomozók tájékoztatása szerint a 25 éves gyanúsítottat pszichiátriai intézetbe szállították, mivel – ahogyan azt a a helyi rendőrség és az ügyészség irodája is közölte – tisztán látható volt, hogy az elkövető mentális betegség tüneteit mutatta a letartóztatása idején.Illusztráció: Pexels„A nyomozás jelenlegi fázisában egyelőre nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy a gyanúsított tudatában lett volna annak, hogy az AfD politikusát sebesítette meg, amikor elkövette a támadást” – állítja a helyi rendőrség.

Az AfD tájékoztatásában a baloldali szélsőségesként írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni. „Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva” – mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.

Mint megírtuk, pénteken Mannheimben egy 25 éves afgán a piactéren tartott iszlámellenes rendezvényen kést rántott, és megsebesített hat embert, köztük egy rendőrt is, aki később belehalt sérüléseibe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?