banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet, robbanások voltak Harkovban

Tüzérségi lövések érték pénteken az ukrajnai háborúban a zaporizzsjai atomerőművet, Európa legnagyobbját, amiért a szembenálló felek egymást vádolják.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe. De így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. Sőt, a közeli Enerhodar városban áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése – olvasható a minisztérium közleményében.

Enerhodar az orosz hadsereg kezén van március eleje óta, és Moszkva által kinevezetett vezetés irányítja. Az erőműben azonban ukrán szakemberek dolgoznak továbbra is.

Az éjszaka folyamán robbanások hallatszottak a kelet-ukrajnai Harkiv városában – számolt be Ihor Terehov polgármester a Telegramon. „Egyelőre nincs információ az áldozatokról. Remélem, ez így is marad” – idézte a polgármestert a német n-tv hírportálja. A mentők megkezdték a munkát az ukrán nagyváros Szlobodszkaja kerületében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az ukrán fegyveres erők közlése szerint az orosz haderő hat lőszerraktárrát semmisítették meg Dél-Ukrajnában. Amint arról a The Kyiv Independent című angol nyelvű ukrán hírportál a hadsereg déli parancsnokságára hivatkozva beszámolt, négy T-72-es harckocsit, két önjáró ágyút, egy tüzérségi létesítményt, egy radarállomást és 22 páncélozott és katonai járművet is kilőttek. A jelentések szerint két orosz ellenőrzőpontot és egy parancsnoki állást is eltaláltak. Összesen 79 orosz katona halt meg ukrán források szerint.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?