Két román állampolgár is életét veszítette a valenciai tűzben

Két román állampolgár halt meg abban a tűzben, amely február 22-én egy valenciai lakóépületben keletkezett, adta hírül a külügyminisztérium. Egyelőre arról nem tájékoztattak, hogy a két elhunyt személy a tragédia után eltűnt a két román állampolgár, anya és lánya lenne.

Az információt a spanyol hatóságok a Castellon de la Plana-i román konzulátusnak küldték el, az áldozatok azonosítását követően.

Fotó: Agerpres

„A Spanyol Királyságban, Valenciában 2024. február 22-én egy lakóépületben történt tűzvészben érintett román állampolgárok helyzetével kapcsolatos információkkal kapcsolatban a Külügyminisztérium (MAE) közli, hogy a spanyol hatóságok értesítették a Castellon de la Plana-i román konzulátus képviselőit, hogy befejezték az áldozatok azonosításának folyamatát, és megerősítették két román állampolgár halálát, akiket eredetileg eltűntnek nyilvánítottak. A Külügyminisztérium részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. A külügyminisztérium közli, hogy az elhunyt román állampolgárok családját a spanyol hatóságok az eljárásoknak megfelelően értesítették” – olvasható a tájékoztatóban.

A külügyminisztérium ugyanakkor megemlíti, hogy a Castellon de la Plana-i román konzulátus képviselői továbbra is kapcsolatban állnak a spanyol hatóságokkal és a tűzvészben érintett román állampolgárokkal, akik konzuli segítséget kértek, és figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, hogy hatáskörüknek megfelelően és a spanyol törvényekkel összhangban konzuli segítséget/védelmet nyújtsanak.

Az előzetes adatok szerint 14 emeletes társasházban lángoló tűzben tíz ember halt meg, és 15-en eltűntek. Az erős szél által rendkívül gyorsan terjedő tűz során több ember az erkélyeken rekedt, és próbált menekülni a lángok elől, amelyek a jelentések szerint a hetedik emeleten törtek ki, és körülbelül fél óra alatt elborították az egész épületet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?