Joe Biden amerikai elnök: ki kell deríteni, honnan ered a Covid

Joe Biden amerikai elnök utasítást adott az ország hírszerző ügynökségeinek, hogy „kettőzzék meg erőfeszítéseiket” a Covid-19 járvány eredetének feltárására.

Biden szerint azt a lehetőséget is számításba kell venni, hogy a kórokozó vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki – közölte az MTI. Az elnök a szövetségi laboratóriumok segítségét és együttműködését is elvárja a vizsgálatokban egy, a kínai kormányhoz intézendő különleges kérdéssor összeállításában.

„Az Egyesült Államok továbbra is együttműködik majd a hasonlóan gondolkodó partnerekkel szerte a világon, hogy nyomást gyakoroljon Kínára, vegyen részt egy teljes körű, átlátható, bizonyítékokon alapuló nemzetközi vizsgálatban, és biztosítson hozzáférést minden releváns adathoz, bizonyítékhoz” – közölte Biden, aki 90 nap múlva vár jelentést az ügyről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az AP hírügynökség szerint Biden ezen lépésének célja nem utolsósorban elhárítani az ellenzéki republikánusok szemrehányásait, amik arról szólnak, hogy az elnök nem elég kemény ebben az ügyben, és nem helyez kellő nyomást a kérdés elől kitérni igyekvő Kínára.

(Címlapfotó forrása: Pexels)

Kapcsolódók

Kimaradt?